Sommelierchef

Dryckesansvarig till Julie Vinbar i Malmö. Din främsta uppgift blir att ge gästerna en minnesvärd upplevelse i vinets förtrollande värld.

 • Heltid
 • Lön enligt avtal
 • Kräver erfarenhet

Kompetenser

Meriterande kompetenser

ostkunskap
ledarskap

Språk

engelska

Om rollen

Nu söker vi dig som vill glänsa hos oss på Julie. Du kommer vara en viktig del i att skapa gästupplevelser i världsklass, tack vare ditt öga för detaljer och djupa kunskap om vin kommer vi lyckas möta gästernas förväntningar. Om vi inte skulle leverera är du snabbt där, tar hand om gästen och säkerställer att ingen lämnar huset utan ett leende och längtan tillbaka. Hos oss är tempot högt, avslappnat, men kunnigt. Alla som jobbar hos oss har en lång gedigen utbildning och passion för vin.

Sedan 1 juli 2020 har vår dryckesansvariga varit oumbärlig för Julie. Nu snart 4 år senare lockar nya utmaningar och därför lämnar han nu sin tjänst för en ny stjärna att växa in i den rollen hos oss, med start den 2024-06-01. Upplärningsperioden är 2 veckor.

Tjänsten 100% (Eller om det passar bättre och man är rätt för tjänsten 75%).

Jobbet är främst på kvällstid. Din främsta uppgift blir att ge gästerna en minnesvärd upplevelse i vinets förtrollande värld.  Men du har också fullt ansvar för dryckesbudget och inköp av en dynamisk och aktuell tappvin & bubbellista, uppdatering av vinrummet från lagringskällaren och hålla i våra uppskattade vinprovningar med olika teman. Du är också ansvarigt för inventering och upplärning av all personal på nya viner och stängningen.

Du jobbar tis-fre en vecka och tis-lör, två veckor i rullande tre veckors schema. Vi stänger alltid 22.00. Så inga sena kvällar. 

Meriterande är erfarenhet från liknade tjänster, gedingen ostkunskap & intresse för hållbart arbete. Om du inte har erfarenhet av eller är bekväm med att hålla i vinprovning så är jobbet inte för dig. Vi är med i Visita, erbjuder friskvård och FORAförsäkrar alla.

Kort om oss.  I det vackra gröna huset i kvarteret Druvan på Gamla Väster har vi sedan 2018 nördat ner oss i vinets och ostens magiska värld. Nörderi till trots vill vi främja det spontana och otvungna. Julie finns till för dig som vill ramla in på ett glas eftermiddagsvin, frossa i odlarchampagne, käka en bit hantverksost, smutta på starkvin, kanske unna dig en magnum eller varför inte stanna på middag. 

På Julie finns det alltid ett varierat utbud på glas bestående av 16 stilla viner, Pet Nat och Champagne samt Sherry, Ratafia, Vin Jaune & Mac Vin. Vår gedigna och prisbelönta vinlista för er som vill dela en flaska och utöver det har vi ett säsongsdrivet alkoholfritt sortiment. Därtill finns ett tillsatsfritt utbud på hantverk i form av ost, konserver och chark. Vi serverar även rotisseristekt och mindre rätter lagade på säsongens lokala, obesprutade, näringstäta råvaror. För att hålla det levande och enkelt tar vi inga bordsbokningar. Kom förbi så brukar vi kunna ordna bord inom ett glas eller två. 

Julie enligt andra: 

Malmö Gastronomy Award nominerad i bästa BAR/VIN 2020, 2021 & 2023

Best Sustainable Wine List in Sweden 2024 in Star Wine List 

Best Medium-Sized List in Sweden 2022 Star Wine List

EXCEPTIONELL NIVÅ, plats nr 13 i Sverige 2021, Whiteguide barer 

Plats nr 10 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2021, Svenska Gastronomipriset

Årets vinkrog 2019, Sydsvenskan

Plats nr 16 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2019, Svenska Gastronomipriset

Nominerade till årets dryckesupplevelse 2019, White Guide 

Årets vinbar i Malmö 2018, Metro

Nominerade till årets vinbar 2018, Allt om vin

Varmt välkommen till oss på Gamla Väster.


Att jobba hos oss

När du jobbar här får du:

Vidareutbildning
Kollektivavtal
Försäkring
Internutbildning
Friskvård
Tjänstepension

Vi stänger alltid vinbaren kl, 22.00.

Logga in eller registrera dig för att söka jobbet

Är det här ett jobb för dig?

Genom att logga in eller registrera en profil på Unmo kan du enkelt söka denna tjänst på bara några minuter.

Lycka till!

Om oss

HEJ! Välkommen till Julie på Gamla Väster i Malmö.

Vi är en vinbar och måna om det spontana och otvungna. Vi finns till för dig som vill ramla in på ett glas eftermiddagsvin, frossa i champagne, käka en bit ost, smutta på ett glas sherry, kanske unna dig en magnum eller varför inte stanna på en rejäl brakmiddag.

Hos oss finns det alltid ett varierat utbud av 16 viner på tapp, vår gedigna och prisbelönta vinlista för den som vill dela en flaska och ett säsongsdrivet alkoholfritt sortiment. Därtill finns ett tillsatsfritt utbud på hantverk i form av ost, konserver och chark.

Vi serverar även rotisseristekt och mindre rätter lagade på säsongens lokala, obesprutade, näringstäta råvaror. 

VIN VIN VIN.

Välkommen till vår värld av vin. Vi som jobbar på Julie är barnsligt förtjusta i jäst druvmust, har gedigen utbildning och har lång erfarenhet. 

Vi gillar välgjorda naturviner med härlig energi från kvalitetsdrivna vinbönder med små odlingar som månar om mångfald, miljö och oss vindrickare. I samma anda så har vi valt att bara jobbar med vinbönder i Europa och vårt mål är att minska transporterna i alla led.

Hos oss är den klassiska vinlistan bortvald till förmån för 16 viner från tapp och ett välfyllt vinrum i ständig förändring. Häng med oss in så hitta den perfekta flaskan tillsammans.

Nowaste är vårt ledordet hos oss på både mat och vin och smaknördar som vi är, anser vi att Coravin har för stor påverkan på vinet och därmed smaken.

Julie won Best Medium-Sized List in Sweden 2022

”Julie has one of the most focused wine lists in Sweden. The list is curated with the best producers in the natural wine world,” says jury member Rajat Parr, sommelier, winemaker and author, about the winning list."

”Contemporary and driven by natural and biodynamic wines. A lot of time, effort and passion put into this to give it a real personality. Very attractive pricing.” Julie Dupouy, Best Sommelier of Ireland three times"

 • Best Medium-Sized List in Sweden 2022 Star Wine List

 • EXCEPTIONELL NIVÅ, plats nr 13 i 2021, Whiteguide barer Sverige.

 • Plats nr 10 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2021, Svenska Gastronomipriset

 • Årets vinkrog 2019, Sydsvenskan

 • Plats nr 16 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2019, Svenska Gastronomipriset

 • Nominerade till årets dryckesupplevelse 2019, White Guide 

 • Årets vinbar i Malmö 2018, Metro

 • Nominerade till årets vinbar 2018, Allt om vin