Vanliga frågor och svar

Vad är Unmo?

— Unmo är en digital plattform och ett socialt nätverk som kopplar samman människor inom Food Service-branschen. På Unmo vill vi göra det enklare för företag och individer i branschen att synas, bygga relation, nätverka och rekrytera och hitta jobb.

Varför finns Unmo?

— Unmo grundar sig på insikter och feedback som vi fått från människor verksamma i branschen. I research-arbetet tog vi del av berättelser om svårigheterna att rekrytera och behålla bra folk men också om avsaknaden av en gemensam samlingsplats att mötas på och luta sig mot. Det finns gott om bemanningsföretag och nya gig-verksamheter dyker upp allt oftare. Men vi såg att det saknas en plattform som vill synliggöra branschen i stort, som vill skapa möjligheter för individer och företag att växa och som tänker både långsiktigt och hållbart.

Kostar det?

— Kostnadsfritt Bas eller prisvärd Premium? Det är helt upp till dig!

Utan er är det omöjligt att skapa den mötesplats som restaurangbranschen både behöver och förtjänar. Att gå med i Unmo är, och måste vara: En no-brainer.

Beroende på just era behov kan ni välja vårt kostnadsfria, och fullt funktionella, basmedlemskap eller vårt kraftfulla och prisvärda premium-medlemskap. Om era behov ändras kan ni när som helst byta till det medlemskap som är mest passande.

Vilka fördelar finns att vara med?

— På Unmo vill vi bygga en community och mötesplats för alla i Food Service-branschen. Det ska vara en gemensam plats där man når ut med sitt varumärke, bygger relationer, höjer sin kompetens och matchar tillgängliga jobb med rätt kandidat.

Letar du en framtida kollega?

— När du registrerar en restaurang får du en egen sida där du kan profilera dig, synas i ditt område och nå ut till relevanta kandidater. Du kan lägga upp hur många annonser du vill och hantera ansökningar enkelt och smidigt. Du kan även nätverka med andra i communityn; ägare, kockar, serveringspersonal, etc och börja bygga din följarbas av framtida kollegor och samarbetspartners.

Letar du efter jobb?

— Registrerar du en privat profil får du en egen sidan där du kan profilera dig för framtida arbetsgivare och andra i branschen. Du väljer hur synlig du vill vara och vem som ska kunna komma i kontakt med dig. Du kan genom din profil söka de jobb som intresserar dig och börja nätverka med olika aktörer i branschen. Inga krångliga CV, bara din profil och en personlig hälsning.

Hur förändrar det här branschen?

— Ingen enskild plattform eller aktör kommer kunna lösa det långsiktiga behovet av arbetskraft i restaurangbranschen på egen hand. Men genom att gå samman och kroka arm för det vi gemensamt tror på - en frodande och glädjefylld restaurangnäring, så är vi i alla fall ett steg närmare. Unmo vill vara en möjliggörare i den förändringen och vi tror att detta är det första steget vi behöver ta. Vi vill att plattformen och communityn ska bli en grogrund för förändring.


Exakt hur?


Det utvecklar vi längst vägen och helst av allt tillsammans med dig!

Är Unmo en app?

— Just nu är Unmo en webbapplikation men inte en mobilapplikation. Webbapplikationen är mobilanpassad och fungerar bra även i din mobil eller surfplatta oavsett skärmstorlek. Du når tjänsten via din webbläsare på www.unmo.se

På vilket sätt särskiljer sig Unmo från liknande tjänster?

— Enlig den research vi gjort. Finns det inga självklara nätverk, Gig växer, bemanning men det saknas en plats för branschen ägd av branschen
Vi har sett att branschen är utspridd på olika ställen och att olika möjligheter lätt försvinner i bruset. Vi tror att genom att samla alla branschverksamma på ett och samma ställe blir det lättare att hitta rätt person/personal/mentor/arbetsplats och att nätverka och bygga lönsamma samarbeten mellan bransch-aktörer.

Vad innebär det att vara beta-testare?

— På Unmo bygger och testar vi nya saker hela tiden. Vi vill utveckla tjänsten tillsammans med branschen och därför är just din åsikt otroligt värdefull. Genom att bli beta-testare är du med och testar nya funktioner som inte är helt klara, innan alla andra får tillgång till dem. Du kan när som helst sätta på eller stänga av funktionen (beta) i dina inställningar.

Vem ligger bakom initiativet?

— Duni Group, är initiativtagare till Unmo och har följt utvecklingen i branschen under flera år och har sett hur branschen kämpar.

Företaget vill därför stötta restaurangbranschen med hållbara lösningar och initiativ som får branschen att utvecklas. Unmo är ett exempel på ett sådant initiativ. Unmo vill attrahera och ena aktörer och individer inom Food Service-branschen.

Vem kontaktar jag om jag har frågor kring Unmo, idéer eller vill diskutera möjligheter?

— Kontakta Johan Mårtensson på hello@unmo.se