Kompetenser
Kompetenskrav
Språk
Om rollen
Du måste ha serveringsvana. Helst flerårig sådan och vara van vid att jobba dels med fine dining, dels i en bistro. Vi söker personal med ingående vinkunskap och/eller sommelierutbildning. Vi söker även personal som har erfarenheter av att jobba som mixolog. Till vårt café och bistro söker vi personal som är van vid arbetsuppgifter förekommande på dylika etablissemang. Vår servispersonal måste vara pålitliga och kunna konversera på svenska och/eller engelska. Andra språk, som till exempel tyska, franska och andra språk är ett plus, eftersom vi ofta har internationella gäster. Vi söker både heltidstjänster och säsong/timanställningar. Du måste ha goda referenser.
Att jobba hos oss
Inför nyöppningen under våren 2024 söker vi personal till dessa restauranger och café. Det behövs personal som besitter lite olika erfarenhet och kompetens. Vi söker:
· KOCKAR. Vi vill att du har minst två års erfarenhet av att arbeta i restaurangkök. Vi söker dels de som har erfarenhet av att jobba med fine dining, men också kockar som kan arbeta i en av våra bistron. Du måste vara kreativ, ordningsam, flexibel och van vid att jobba i ett team med olika arbetsuppgifter. Du måste kunna konversera och förstå svenska och/eller engelska. Vi söker både heltidstjänster och säsong/timanställningar. Du måste ha goda referenser.
· BAGARE – KONDITOR. Vi söker dig som är van vid dessa nämnda arbetsuppgifter och är kreativ, ordningsam, flexibel och van vid att jobba i ett team med skiftande sysslor. Vi söker både heltidstjänster och säsong/timanställningar. Språkkunskaper är ett plus. Du måste ha goda referenser.
· SERVERINGSPERSONAL. Du måste ha serveringsvana. Helst flerårig sådan och vara van vid att jobba dels med fine dining, dels i en bistro. Vi söker personal med ingående vinkunskap och/eller sommelierutbildning. Vi söker även personal som har erfarenheter av att jobba som mixolog. Till vårt café och bistro söker vi personal som är van vid arbetsuppgifter förekommande på dylika etablissemang. Vår servispersonal måste vara pålitliga och kunna konversera på svenska och/eller engelska. Andra språk, som till exempel tyska, franska och andra språk är ett plus, eftersom vi ofta har internationella gäster. Vi söker både heltidstjänster och säsong/timanställningar. Du måste ha goda referenser.
· DISKARE. Vi söker skötsamma, pålitliga och ordningsfulla ungdomar, eller andra pigga personer, till våra diskstationer. Det är en fördel om du har jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare, så du vet vad det handlar om. Du måste vara flexibel och kunna jobba både dagtid och kväll. Helst bör du kunna svenska och/eller engelska. Vi söker både heltidstjänster och säsong/timanställningar. Du måste ha goda referenser.Det vi kan erbjuda dig som vill jobba hos oss, är intressanta arbetsuppgifter och en fantastisk arbetsmiljö. Sofiero Slottsrestaurang är en destination för gäster med kulinariskt- och vinintresse, som ser fram emot en förstklassig upplevelse. Vi har ständigt sådana gäster från hela Sverige, Danmark och hela världen för den delen. Varje år är vi värdar för ett flertal gästspel med internationella kockar och vinmakare.
Vi ser alla fram emot en nystart av det ”nya” slottet 2024, som kommer att bli fantastiskt fint. Vi behöver dig som vill utvecklas i din profession och jobba tillsammans med oss i en inspirerande och kreativ miljö
Sök jobbet!
Är det här ett jobb för dig?
Genom att logga in eller registrera en profil på Unmo kan du enkelt söka denna tjänst på bara några minuter.
Lycka till!
Om oss
Vi bedriver fyra olika utskänkningsställen i Sofiero Park.
· Först och främst har vi gourmetrestaurangen, som ligger på huvudplanet i slottet, det vi kallar Slottsrestaurangen. Den har 50 platser plus ca 45 i Oskarsalen, som fungerar som ett Chambre Séparée. Slottrestaurangen är öppen både för lunch och middag. Maten är av absolut toppklass och några av världens bästa viner finns i vinkällaren.
· På slottets bottenplan har vi Verandan, som har 180 platser med utsikt över Öresund och Helsingör. I verandan har vi våra bröllopsmiddagar, födelsedagsfester, firmafester och andra arrangemang. På dagtid tar vi emot parkens gäster i den här restaurangen, som då är av bistrokaraktär.
· I Orangeriet har vi plats för ca 80 gäster, plus lika många utomhus när det är fint väder. Orangeriet fungerar som en bistro, där vi serverar delikata pizzor, soppor och sallader. För våra kaffegäster finns det ett stort utbud av våra hemgjorda kakor och bakverk. Orangeriet är öppet dagtid under säsong.
· Vårt senaste tillskott är Trädgårdscaféet, som finns i det som en gång i tiden var häststallet. Som namnet anger är detta ett café, där vi också serverar glass och varm korv och andra rätter efter årstid. Trädgårdscaféet är öppet dagtid under säsong.