Gamla Franska

Lund

En smak av Frankrike i Lunds saluhall

lunch
à la carte
aw
franska köket

Om oss

Vår historia

I december 2022 tog Paul Antognoli över Gamla Franska. Han är mest känd från alla sina år som hovmästare och sommelier på Grand Hotel i Lund och Hypoteket där han kommer från senast. Med rötter från både Frankrike och Italien kändes Gamla Franska som ett självklart val när han fick möjligheten att förverkliga sin långvariga dröm om att starta en egen restaurang.

Här serveras klassiska franska rätter med inspiration från Skandinavien. Varje gäst blir bemött av en avslappnad stämning i sann bistromiljö med en hög nivå av service. Här är det enkelt att komma förbi på en enkel after work, en god lunch men även för en trerätters för det större sällskapet.

Tillsammans med ett team med mycket kunskap och lång erfarenhet välkomnar vi er till denna franskinspirerade bistro!

Vår filosofi

Vår vision är att bli Lunds självklara vardagsrum för lokalinvånare, företag och turister som vill uppleva en vällagad middag eller en drink under hög uppassning. 

Genom att ta vara på varandras unika kompetenser i arbetslaget vill vi ta hand om våra gäster och dela med oss av vår passion för mat och dryck. Hos oss kommer du att bli ordentligt omhändertagen och få en upplevelse med god mat och dryck av människor som brinner för att ge god service.

Våra kockar har lång erfarenhet från flera olika kök och skapar mat med en passion för smak och upplevelse. Ta gärna hjälp av någon av våra sommelierer för att para er måltid med rätt dryck för att få en förhöjd smakupplevelse.

Recensioner

“​​Snabb service och god mat Trevlig atmosfär och engagerad personal som fullbordas med god mat och rikliga portioner.”

- R.J 26 maj 2023, Formitable

“Väldigt god mat, vällagad utan att vara tillkrånglad. Trevligt bemötande, trivsam miljö. Kan varmt rekommenderas!”

- K.H 19 april 2023, Formitable

“Vilken mat och vilken proffsig service. Från första kontakt vid bordsbokning till avslutad middag. Alla hjärtansdagmenyn var outstanding.... Så god och fantastiskt komponerad. Alla rätterna var i toppklass. Servitören mycket mycket proffsig med vinval och hela kvällen observant och trevlig. Hit kommer vi snart igen.” 

- C.H 14 februari 2023, Formitable

Att jobba hos oss

Med olika bakgrunder, talanger och erfarenheter förenas vårt team av en sak och det är passionen för mat, dryck och gästvänlighet. Det vi är olika med är våra kompetenser och bakgrunder. Här förenas personer med lång erfarenhet av mat, dryck och gästbemötande men även yngre med kunskap inom kommunikation, digitalisering och planering.

Hos oss har du möjlighet att utvecklas inom flera olika områden!

Kontakt

Har du några frågor till oss på Gamla Franska? Ta direktkontakt med oss genom chattfunktionen här!

Chat