Malmö by Food - Freja

Freja ligger i ett av Malmös absolut mysigaste områden – Davidshall, bredvid andra Malmö-favoriter som Rau, Lu och den mysiga hattbutiken Hatthyllan.

Till Freja går man för att avnjuta frukost, lunch eller ett glas naturvin i mysig miljö. Jag kom för att testa den omtalade frukosten. Havregrynsgröt, overnight oats och äggröra var bland alternativen. Jag var sugen på något mer “matigt” och frågade den trevliga baristan vad hennes favorit var - hon pekade tveklöst på “overnight oats”. Så fick det bli! Beställde även en äggröra med parmesan.

Frukost serverad, tjusigt upplagd! Och smaken? Wow! De där overnight oats var verkligen helt otroliga! Serveras med crème fraiche, körsbärskompott (tror jag det var) och ett gudomligt mandelsmör. Det var så gott att jag återvände dagen efter igen! Äggröran var även den, mycket god och sådär perfekt fluffig. Parmesanosten gjorde smaken extra lyxig!

Lokalen är vackert designad och inredningen mysig. Uteserveringen påminner om franska kafféer i Paris. Nu är det höst och i Malmö innebär det tyvärr sällan sol eller torra utemöbler. Men när solen väl skiner finns det inget mysigare än att sitta vid Davidshallstorg, äta riktigt god mat och dela stunden med en god vän.

Bild & Text: Diego Monsiváis