Malmö by Food- MJ's

Hela stället är otroligt fint kurerat. Varje blomma, varje bord, varje prydnadsflamingo. Allt från “Hotel-skylten” vid entrén, till vinglasen på borden (graverade specifikt för MJ’s) och musikinstrument i lobbyn! Allt känns unikt och noggrant utvalt och det är väl ingen hemlighet att MJ’s är en av Malmös mest populära mötesplatser, hotell och restauranger. En plats där jag personligen har ätit, sovit, fotat och spelat in film ett flertal gånger. Ändå finner jag MJ’s skönhet slående varje gång jag träder in.

Maten håller naturligtvis samma nivå som resten av upplevelsen. Den här gången åt jag dagens kött: grillad fläskkarré, savoykål, senapsmajonnäs, kummin och morot. Så underbart välkomponerat! Glädje i varje tugga. Till maten blev jag serverad focaccia med vispat smör, även det otroligt gott. Lunchen avrundades med kaffe och ett par kanelkakor.

Om du vill unna dig känslan av vardagslyx på lunchen så är det till MJ’s du ska gå. Där hittar du känslan av exklusivitet som ger guldkant på tillvaron.

Bild & Text: Diego Monsiváis