Malmö by Food - Solde

En del av magin med att bo i en storstad är kaféerna, restaurangerna och barerna. Det finns få saker som slår känslan av att ta sig till stan, sätta sig på sitt favoritkafé med en cappuccino och genom fönstret se folk gå förbi på väg till sina angelägenheter. Det finns något vackert i att sitta still, innanför kaféets skydd, i det annars hetsiga stadslivet.

Solde Kaffebar ligger mitt i stan, på Regementsgatan. Inredningen är minimalistisk och avskalad. Fokus ligger helt enkelt på kaffet. Att få en god och välgjord kopp kaffe - det är det viktiga. Och det är den trevliga personalen bakom kaffebaren på Solde experter på.

Idag beställde jag en cappuccino som Jannik serverade mig. Jag fick en kopp med vacker kaffedesign och den perfekta balansen mellan kaffe och skummad mjölk. Till det åt jag en nybakad mandelcroissant. Och så satte jag mig vid fönstret och tittade på människorna som gick förbi utanför. Emellanåt växlade jag och Jannik några ord med varandra. Det visade sig att han kommer från Berlin och att vi delar samma kärlek till Malmö.

Efter det goda kaffet, och efter att ha snackat ett tag, så blev jag sugen på nåt mer. Jag beställde då en kopp varm choklad. Jannik serverade koppen med samma omsorg som han gjorde min cappuccino. Resultatet blev en vackert serverad kopp med en djup smak av krämig choklad. Perfekta sättet att avsluta dagen på och börja vandra hemåt.

Bild & Text: Diego Monsiváis