People of Gastronomy

Marcus Blomberg - Bar La Lune, Göteborg


Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få jobba med min absolut främsta hobby. Man älskar ju mat & vin 24h om dygnet, så det är egentligen helt otroligt lyxigt att få betalt för att hålla på med det. Och kicken man får av att ha skapat en riktigt bra upplevelse - den tröttnar man aldrig på! Sen är ju gemenskapen svår att inte nämna. Man tar sig igenom allt som ett team, vare sig det går som en dans eller åt helvete. Oavsett vad står man där tillsammans i slutet, och antingen garvar eller gråter.

Vad fick dig att börja jobba med mat & vin?

En klassiker: började jobba på det lokala caféet efter studenten och har varit fast sen dess.
Även tack vare min storebror Nicolas, som tidigt drog in mig i vinvärlden och tog mig under sina vingar. Hade inte varit här utan honom.

Var äter du helst i Göteborg?

Oufff den är svår. Men om jag skulle kolla på mitt kontoutdrag så hamnar nog Diket på första plats. Tätt därefter kommer Gyllene Prag och Lilla Istanbul. Lunch är nästan alltid på Bar Bulot. Annars gör Sayur en grym Nasi Campur!

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?

Har fått dille på Rachel Roddys ”An A-Z of Pasta” på senaste, så säkert något därifrån!

En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?

Haha, helt omöjligt fråga ju! Men senast jag var ledig en fredag så drack jag öl från O/O och rött från Vins du Vulpin.

Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Göteborg?

Fler små, personliga krogar med lite mer vågade koncept. Göteborg behöver större bredd, och helst då av eldsjälar istället för koncerner.

Bild: Nathalie Jörnheim
Text: Marcus Blomgren & Nathalie Jörnheim