Vår första “professionella restaurangbesökare” är korad

Med en maxad inbox fylld med otroligt färgstarka ansökningar, är nu Unmos första “professionella restaurangbesökare” korad. Lär känna Diego Monsiváis som fått det ädla uppdraget att under de närmsta veckorna besöka ett antal väl utvalda gastronomiska smultronställen i Malmö.


Lär känna Diego

Diego! Det är namnet. Och visst, det låter väl spanskt eller nått. Faktum är att jag är född och uppvuxen i Mexico City – en kaotisk men vacker stad. År 2012 flyttade jag till Malmö och sedan dess har jag typ inte flyttat alls. Sanningen är att Malmö kändes som en alldeles lagom stor stad – så pass liten så att det är lätt att ta sig överallt med cykel, och så pass stor för att kunna erbjuda rätt mängd äventyr. Med det sagt så blev jag överraskad över den livliga och stämningsfulla matscenen i Malmö.


Vad betyder mat för dig?

Jag har alltid varit en person som älskar mat. Inte bara för maten i sig, men i mångt och mycket för det som mat bär med sig. Mat är, enligt mig, ett av de bästa sätten att få och uttrycka kärlek, att ta hand om en vänskap, att skapa rätt atmosfär för ett viktigt samtal, eller rent av njuta av stunden.


Mathantverket, servicen, stämningen!

Under konceptet “MalmöByFood” får du följa med Diego på sina möten med restaurang-Malmös kulinariska konstnärer. Upplev mathantverket, servicen och stämningen och låt dig inspireras!
Drömmer även du om att bli “professionell restaurangbesökare”? För att fortsätta att hylla vår fantastiska bransch och lyfta människorna som får den att blomstra kommer fler liknande uppdrag att publiceras i framtiden, så håll utkik!


Bild: Shiro Ahlberg
Text: Adam Mikkelsen & Diego Monsiváis