K-Märkt

Stockholm

K-märkt består av matcaféer och restauranger med fokus på dagverksamhet. Vi finns på 6 adresser i Stockholm och förenar volym, kvalitet och hållbarhet

catering
event
tårtor
restaurang
matcafé
lunch
patisserie
bageri
bricklunch
konferens
möten

Om oss

K-märkt drivs av en kock, en konditor och en kypare – Hanna Normark, Daniel Roos och Jens Dolk. Men vi vore ingenting utan hela vår fantastiska personal.

Ibland kallar vi oss för de tre K:na. Det skulle ju kunna få en att tro att det är därför vi heter K- märkt, men så är det inte.

Namnet kommer av att byggnaden som i folkmun kallas Garnisonen, där vi startade vår första restaurang, just är K-märkt.

Vi flyttade in i detta spektakulära – och lite udda – hus den 26 augusti 2014. Då med drömmen att förena volym med kvalite. Vi skulle göra ”Sveriges bästa bricklunch – utan bricka”.

Då pratade vi inte så mycket om hållbarhet – utan vi klurade på hur vi skulle kunna få laga god mat på bra råvaror. Svaret blev fyra lite konstiga metoder – där det viktigaste var INGEN MENY!

Nu några år senare kan vi konstatera att de fyra metoderna inte bara har gjort att vi fått laga mat med bra råvaror – vi har också skapat en riktigt hållbar restaurang.

Vi kan också konstatera att restaurangen i Garnisonen växt och att vi nu finns på sex adresser i Stockholm med våra restauranger, matcaféer och eventlokaler.

Spontanansökan

Ingen annons som passar dig?

Skicka en spontansökan!

Att jobba hos oss

Kollektivavtal
Försäkring
Friskvård
Tjänstepension
Internutbildning
Vidareutbildning

Hösten 2018 vann vi Restauranggalans pris som Sveriges Mest Hållbara krog.

Detta är vi otroligt stolta över och utöver att driva våra restauranger ingår det också i vår misson att sprida kunskap om matsvinn och hållbar restaurangdrift. Vi delar gärna med oss av det vi lärt oss – och får vi möjlighet att prata om våra restauranger och våra lite konstiga metoder tar vi alltid chansen.

När man pratar om hållbarhet tänker de flesta på ekologisk hållbarhet – men frågar du oss så tänker vi lika ofta på social och ekonomisk hållbarhet. Att ta hand om vår personal, oss själva och vår ekonomi är mycket svårare än att slänga ihop en Boeuf Bourguignon – men lika viktigt för en hållbar utveckling - och inte minst en bra arbetsplats.

Hösten 2023 utsågs vi till Stockholms bidrag i Stora Turismpriset 2023. Vi nominerades med orden: innovation, hållbarhet och kundskapsspridning. Detta är ju supercoolt och vi hoppas att alla som jobbar på K-märkt ska vilja vara med och bidra till detta.

Hoppas du blir nyfiken på K-märkt. Bar höra av dig om du undrar något.

// Hanna, Daniel & Jens (Kocken, Konditoren & Kyparen)

Kontakt

Har du några frågor till oss på K-Märkt? Ta direktkontakt med oss genom chattfunktionen här!

Chat

Spontanansökan

Ingen annons som passar dig?

Skicka en spontansökan!