Tennstopet

Stockholms Stad

När du vill ha mat som den var förr som smakar lika utsökt då som nu, helt enkelt tidlösa klassiker

à la cartehusmanskostfransktköttlunchskandinaviskt

Om oss

Många av våra källare och traktörställen var förr i världen berömda för sina speciella maträtter. Låt oss exempelvis tänka på Operakällarens strömming, Tre Remmares köttbullar, Idunas oxsvans, Fredens sallad, Jonas eller Drufvans lake. Men längtade någon efter den doftande rätten surströmming och ville tära den i utvald miljö - då ställde han kosan till Tennstopet vid Vattugatan!

Samma näringsställe valde den gourmet, som önskade njuta av en verkligt vällagad svartsoppa.

Skalden Erik Axel KarIfeldt hörde till de svart- soppe-entusiaster, som varje höst tågade till "Stopet", när svartsoppan stod på matsedeln.

Att han drack champagne till soppan förklarade han vara en poets speciella rättighet: "Licentia poetica."

Tennstopets historia är dock inte ursprungligen knuten till surströmmingen.

Den går tillbaka i tiden, närmare bestämt 150 år.

Kom förbi så berättar vi mer!

Kontakt

Har du några frågor till oss på Tennstopet? Ta direktkontakt med oss genom chattfunktionen här!

Chat