Malmö By Food: CARE of

Att gå in på CARE of är som att gå in i en annan värld. Plötsligt stängs allt gatubrus av och du omsveps av en elegant, nästan mystisk stämning. På plats fick jag träffa Rebecca och Paul. Jag blev mottagen med en varm energi som fick mötet att kännas hjärtligt, nästan planerat. Språket var engelska. Rebecca från Frankrike och Paul…jag frågade faktiskt inte. Men han talade inte svenska. Allt detta bidrog till den mystiska och internationella atmosfären bland dovt ljus och skinnmöbler.

Jag satte mig ner och beställde en New Harbour (Care/of bourbon blend, citrus, lillet, sugar, float strawberry wine) samt karamelliserade mandlar. Det första som slog mig när New Harbour blev placerad på bordet framför mig var dess märkvärdiga skönhet. Det låter kanske lite överdrivet att använda ordet “skönhet”, men det var min upplevelse. Det var en mycket tjusig, visuellt tilltalande drink. Smaken, fräsch och välbalanserad! De karamelliserade mandlarna var det perfekta komplementet.

Om du någon gång vill imponera på någon med både upplevelse och hantverk, eller om du helt enkelt vill koppla av från dagen och ha en stund för dig själv, så är CARE of den perfekta destinationen.

Bild & Text: Diego Monsiváis