People of Gastronomy

Natalie Lønsjø - Västergatan

Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det måste nog vara mina kollegor. Att se fram emot sin arbetsdag har alltid varit otroligt viktigt för mig, och det gör man inte utan en bra arbetsmiljö. Nu låter jag som en riktigt ingrodd “restaurangare”, men jag har träffat alla mina bästa vänner genom jobbet. På Västergatan har jag glädjen att få jobba med Thea, som jag först jobbade med i Bergen för åtta år sen!Vad fick dig att börja jobba med mat & vin?

- Jag började mitt första krogjobb direkt efter gymnasiet. Jag hamnade där av en slump, men förälskade mig snabbt i branschen. Har stannat i den sedan dess!

Var äter du helst i Malmö?

- Jag älskar Pink Head (R.I.P. HQ) det var min favoritrestaurang innan dom stängde. Mygel är en favorit för lunch, speciellt deras desserter. Annars går jag gärna till Opopoppa och Aster, där mår jag alltid så gott.


Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Malmö?

- Som Norsk saknar jag mest av allt riktigt bra och prisvärd sjömat. Det känns så konstigt för mig att bo precis vid havet, men inte hitta fisk och skaldjur på samma sätt som i Norge. Jag skulle även älska en Korean barbeque.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?

- En riktigt god äggröra och riktigt kraftigt kaffe.


En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?

- Just nu är det Lervig sin pilsner! Som man förövrigt hittar på Opopoppa och Lyran. Jag brukar annars gå till Far i Hatten och be dom om något gott, det löser dom alltid.


Bild: Nathalie Jörnheim
Text: Natalie Lønsjø & Nathalie Jörnheim