People of Gastronomy

Céline Darling - BISe, Malmö


Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mina kollegor. Jag började på BISe nästan direkt efter att ha flyttat till Malmö. Livet jag har skapat här och vännerna jag fått är mycket tack vare dem. Har lärt mig väldigt mycket om branschen, människor och mig själv.

Vad fick dig att börja jobba med mat & vin?

Jag var 17 och ville till London så jag skaffade ett restaurangjobb för att få ihop till reskassan. Det kändes härligt att få jobba med att skapa festlig stämning och få folk på gott humör.

Var äter du helst i Malmö?

Svar: Falafel. Obviously! Helst på Mr. Falafel eller Clemens på Karlskronaplan.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?

Meze med bottomless mimosas eller champagne. Hemmagjort te vid speciella tillfällen.

En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?

En LEDIG fredag? Billig bira eller vin som någon söt sommelier rekommenderat (shout-out till Amanda). Men oftast beror det helt på humör.

Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Malmö?

I matväg tycker jag att Malmö har ett enormt brett utbud, framför allt som vegan. Saknar lite sunkigare barer med ett lite mer varierande klientel. Här cirkulerar folk i min ålder på samma ställen, och alla känner alla. Det är mysigt men kan lätt bli enformigt. Saknar också mer variation i musiken på krogscenen. Det finns tyvärr väldigt få nischade ställen. Tycker även att det borde bli lag på att alla krogar ska kunna servera en redig Bloody Mary. Det saknas i hela Sverige!

Bild: Nathalie Jörnheim
Text: Céline Darling & Nathalie Jörnheim