People of Gastronomy

Elias Kvarning - RiRi/Bio Rio

Passionerad spiskrigare, morgonpigg bagare, glas-swirlande sommelier eller karismatisk servicestjärna - vår bransch blomstrar tack vare individerna som dag ut och dag in skapar både upplevelser och det community vi älskar och vill hylla i “People of Gastronomy”.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att aldrig riktigt veta hur en arbetsdag kommer se ut, och att vara såpass på tårna att man kan tackla oförutsedda situationer.

Vad fick dig att börja jobba med mat?
Min Pappa jobbade som kock när jag var liten, och jag tror att det har haft en liten påverkan på mig. Senare blev jag liksom indragen i branschen genom extrajobb i servisen på olika ställen. Det var tempot, atmosfären och den tydliga känslan av utveckling som fick mig att stanna kvar.

Var äter du helst i Stockholm?
Varje dag, närsomhelst: 800 grader. Finmiddag: Ett Hem

Vad saknar du på mat-och-dryck-scenen i Stockholm?
Jag skulle vilja se fler innergårdar och torg användas av små restaurangverksamheter och inte bara domineras av stora krogkedjor. Mer mångfald och frihet när det gäller matkulturen, med fler food trucks, små stånd och liknande. Etnisk gatumat är något jag saknar varje sekund av mitt liv.

Om du själv lagar mat, vad bjuder du på?
Chicken over rice! Att tillaga ett perfekt saffransris ska man inte underskatta.


En ledig fredagskväll - vad dansar i glaset?
Gärna något mineralrikt och saltigt vitt vin från alptrakterna eller en sval, genomlysande röd och lättdrucken röd österrikare!